Bankarenje.hr

Iz minusa u plus!

Prijavi se za online kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr. Sredi svoje financije iz fotelje.

Iskoristi jedinstvenu priliku kreditiranja i dovedi svoj budžet u plus. Pripremi samo osnovnu dokumentaciju i u nekoliko minuta zatraži novac u pokretu!

Plan otplate

Od 15 do 365 dana

Unaprijed odredi svoj plan otplate za kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr, te transparentno izračunaj svoju ratu kredita.

Vraćanje kredita

Jednake mjesečne rate

Novac se vraća kroz mjesečne anuitete u jednakim ratama. Prije uzimanja kredita, pozajmice ili zajma možete lako izračunati iznos.

Upravljanje budžetom

Novac troši kako želiš

Poštujemo diskretnost, zato kod nas nema pravdanja troškova. Novac koji zatražite je vaše vlasništvo i možete ga trošiti kako želite.

Razlike između kredita

Razlike između kredita

Što su krediti?

Krediti se po bankarskoj definiciji opisuju kao aranžmani u kojima zajmodavci daju novac ili imovinu zajmoprimcu, dok se zajmoprimac obvezuje da će isti novac ili imovinu vratiti uz dodatne kamate u dogovorenom vremenu. Ovdje će zajmodavac (najčešće banka) preuzeti na sebe rizik da mu zajmoprimac (klijent) neće vratiti posuđeno. Kako se ostvaruju krediti? Mnoge reklame nam često prikazuju podizanje kredita kao jednostavnu stavku, no stvarnost nije takva. Kada pričamo o dobivanju kredita, osobito ako je u pitanju stambeni kredit, potrebno je određeno vrijeme kako bi vaša banka napravila provjeru vas kao klijenta.

Naime, prije nego vam banka odobri traženi kredit, ona će provjeriti vašu financijsko stanje i ocijeniti da li ste dovoljno sposobni za podići traženi kredit. Kako to banke rade? Prije nego realizirate svoj traženi kredit, banke će pregledati sljedeće stavke: Visinu vašeg primanja, poslodavca kod kojeg radite i vaš radni staž, ušteđevinu, moguće dugove, eventualne postojeće troškove, kao i povijest urednog plaćanja. Sve navedeno čini sveukupnu sliku vaše kreditne sposobnosti, nešto bez čega ne možete dobiti kredit.

Koji krediti sve postoje?

Svaki kredit predstavlja određena novčana sredstva koja se odobravaju klijentu uz unaprijed određeni rok otplate i cijenu. Koji krediti sve postoje i kako odabrati najbolji kredit za sebe? Krediti će se najčešće razlikovati prema svojom namjeni kao i roku dospijeća. Prema njihovoj namjeni, možemo razlikovati namjenske i namjenske kredite. Nenamjenski kredit se koristi za sve potrebe, a dijelimo ga na: Okvirni, gotovinski, lombardni i hipotekarni. Okvirni kredit je zapravo dopušteno prekoračenje na tekućem računu i pripada u najkorištenije kredite radi svoje dostupnosti. Lombardni kredit će se odobriti na temelju zaloga pokretnih vrijednosti klijenta (vrijednosni papiri, polica osiguranja, depozit, investicijski fond i slično). Ovdje pokretne vrijednosti služe za osiguranje povrata navedenog kredita.

Hipotekarni kredit se može opisati kao gotovinski kredit koji je zapravo instrument osiguranja nekretnine. Namjenski kredit ima svoju svrhu, i kao takav se mora potrošiti u svrhu za koju je on odobren. Ovakva vrsta kredita ima nižu kamatnu stopu od nenamjenskog oblika. Ovu vrstu kredita dijelimo na: Potrošačke, stambene, studentske ili učeničke, za kupnju vozila. Potrošački kredit će se odobriti na osnovnu ispostavljenog predračuna za kupnju određene robe ili na osnovu ponude koju je sastavio prodavatelj. Kredit služi za kupnju namještaja, bijele tehnike, opreme i slično.

Stambeni kredit je namijenjen za kupnju, adaptaciju ili izgradnju kuće ili stana. Odobreni kredit se može i ne mora uplatiti u punom iznosu na račun prodavatelja, no u slučaju da koristite određeni iznos, njega je potrebno dokumentirati. Studentski ili učenički kredit se odobrava za troškove studiranja u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Kredit za kupnju vozila će se odobriti na temelju ispostavljenog predračuna koji će se izdati sa strane prodavatelja, ili na temelju sporazuma gdje stoji prijenos vlasništva nad odabranim vozilom. Što ako vam je hitno potreban novac i nemate vremena za sve kreditne procedure? U tom slučaju, brzi zajmovi vam mogu ponuditi rješenje.

Kako nam krediti mogu pomoći?

Realno gledajući, danas je veoma teško ostvariti određeni plan bez podizanja kredita. Nažalost, bankarski krediti nisu dostupni svima i oni se odobravaju samo onim klijentima koji predstavljaju najmanji rizik vračanja. Krediti nam mogu pomoći da ostvarimo određene ciljeve ili snove, no za njihovo ostvarivanje moramo biti svjesni sljedećih stavki: Trenutna financijska situacija – Prije razmatranja kredita dobro je biti upućen u svoju realnu financijsku sliku, što znači da je potrebno da smo svjesni svojih prihoda i rashoda. Koliko si kredita možemo priuštiti – Prije nego postavimo bankaru pitanje koliku visinu kredita možemo ostvariti, bitno je da sami sebi znamo odgovoriti koliki kredit nam je zaista potreban.

Status u banci i kreditna prošlost – Sva naša prijašnja zaduženja i povijest podmirivanja mogu utjecati na naš profil koji se ocjenjuje za kreditnu sposobnost. Bolja financijska slika znači i bolje uvjete za ostvarivanje kredita. Vrsta kredita – Potrebno je zaista dobro razmisliti o tome što ćete zapravo financirati s traženim kreditom. Tip osobe – Možda zvuči smiješno, no dobro je ocijeniti samog sebe prije uzimanja kredita. Da li ste spremni na dugoročno odvajanje novaca ili ne, da li možete živjeti skromnije ili ne. Koliko novaca vam treba – Potrebno je napraviti dobar izračun koji će vam dati do znanja koliko novaca vam zaista treba.

"Zahvaljujem se na izrazitno korektnom odnosu i izlasku u susret. Pomogli ste mi kada me nitko nije htio niti saslušat. Preporuka svima kojima gori pod petama i trebaju novac što prije!"

Dijana S.

"U poslovanju s Vama saznao sam da još uvijek ima poštenih i onih spremnih pomoći ti kada je najteže. Vrlo jednostavna prijava i preko mobitela i kompjutera koja ne zahtjeva silne papire i potvrde."

Jasminko Z.

"Novac sam dobila u jednom danu, prijavila sam se ujutro, a već poslije podne sam bila na bankomatu. Maksimalno diskretno bez pitanja."

Zlata G.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (312 ocjena)