Bankarenje.hr

Iz minusa u plus!

Prijavi se za online kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr. Sredi svoje financije iz fotelje.

Iskoristi jedinstvenu priliku kreditiranja i dovedi svoj budžet u plus. Pripremi samo osnovnu dokumentaciju i u nekoliko minuta zatraži novac u pokretu!

Plan otplate

Od 15 do 365 dana

Unaprijed odredi svoj plan otplate za kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr, te transparentno izračunaj svoju ratu kredita.

Vraćanje kredita

Jednake mjesečne rate

Novac se vraća kroz mjesečne anuitete u jednakim ratama. Prije uzimanja kredita, pozajmice ili zajma možete lako izračunati iznos.

Upravljanje budžetom

Novac troši kako želiš

Poštujemo diskretnost, zato kod nas nema pravdanja troškova. Novac koji zatražite je vaše vlasništvo i možete ga trošiti kako želite.

Posudba novca

Posudba novca

Pitanja o novcu kao i visini plaće uvijek su škakljiva. Osobito je nezgodno kad se nađete sa one strane koja hitno mora posuditi novca. Prijatelji i obitelj rado uskaču kad je posudba novca u pitanju, ali to nerijetko mijenja dinamiku odnosa, htjeli mi ti priznati ili ne. Svatko tko posudbi novac automatski si uzima za pravo da komentira financijske onoga kome posuđuje. Čak i ako to radi nenamjerno, nije to lako slušati i opravdavati se. Najvažnije je da se novac vrati na vrijeme i u skladu s dogovorenim. Sve ostalo trebalo bi biti nevažno, ali na kraju ipak nije. Upravo se iz tog razloga velik broj ljudi radije odlučuje za posudbu novca kod financijskih institucija.

Posudba novca: Kako to rade banke, a kako kreditne kuće?

Financijske institucije jasno definiraju uvjete posudbe novca i ne zadiru u intimu kao što to često rade prijatelji i obitelj. Kreditne kuće maksimalno su se podredile potrebama klijenata pa omogućuju posudbu novca samo na temelju osobne iskaznice i kartice tekućeg računa. Banke još uvijek provjeravaju kreditnu sposobnost, ali sve rjeđe traže jamca ili sudužnika. Barem kad su u pitanju manji gotovinski krediti.

Realizacija kredita maksimalno je ubrzana pa novac na račun sjeda isti ili sljedeći dan. Što je ekvivalent brzini kojom novac posuđuju naši najmiliji. Prije je taj proces trajao jako dugo, ali sad je maksimalno ubrzan zbog uvođenja online usluga. Zbog toga je posudba novca ove vrste sve popularnija.

Posudba novca s financijskim je institucijama regulirana ugovorom koji obje strane u bilo kojem trenutku mogu provjeriti s pravnim ili ekonomskim stručnjakom. Ugovor definira uvjete posudbe novca, rok otplate, visinu kamatne stope i druge popratne faktore. Na taj su način obje strane informirane i točno znaju na što pristaju. To je naročito bitno kad na primjer želite kredit otplatiti ranije ili ga želite reprogramirati. U ugovorima obično stoji postoje li kakvi penali za takve situacije. Vrlo je važno da je sve pokriveno crno na bijelo.

Treba li posudbu novca među prijateljima definirati ugovorom?

To je upravo ono što nedostaje kad se novac posuđuje od obitelji i prijatelja. Stoga financijski stručnjaci sugeriraju da se i takva posudba novca tretira na jednak način. Time će se izbjeći bilo kakve nesuglasice i konfuzije. Posuđivanje će biti definirano ugovorom i bilo kakvo kršenje se može kazniti. Dobro je zaštiti se ma s koje god strane bili. Nije važno posuđujete li vi novac nekome ili sami tražite posudbu novca. U takvim se situacijama najbolje voditi starom narodnom poslovicom „čist račun, duga ljubav“.

"Zahvaljujem se na izrazitno korektnom odnosu i izlasku u susret. Pomogli ste mi kada me nitko nije htio niti saslušat. Preporuka svima kojima gori pod petama i trebaju novac što prije!"

Dijana S.

"U poslovanju s Vama saznao sam da još uvijek ima poštenih i onih spremnih pomoći ti kada je najteže. Vrlo jednostavna prijava i preko mobitela i kompjutera koja ne zahtjeva silne papire i potvrde."

Jasminko Z.

"Novac sam dobila u jednom danu, prijavila sam se ujutro, a već poslije podne sam bila na bankomatu. Maksimalno diskretno bez pitanja."

Zlata G.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (329 ocjena)