Bankarenje.hr

Iz minusa u plus!

Prijavi se za online kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr. Sredi svoje financije iz fotelje.

Iskoristi jedinstvenu priliku kreditiranja i dovedi svoj budžet u plus. Pripremi samo osnovnu dokumentaciju i u nekoliko minuta zatraži novac u pokretu!

Plan otplate

Od 15 do 365 dana

Unaprijed odredi svoj plan otplate za kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr, te transparentno izračunaj svoju ratu kredita.

Vraćanje kredita

Jednake mjesečne rate

Novac se vraća kroz mjesečne anuitete u jednakim ratama. Prije uzimanja kredita, pozajmice ili zajma možete lako izračunati iznos.

Upravljanje budžetom

Novac troši kako želiš

Poštujemo diskretnost, zato kod nas nema pravdanja troškova. Novac koji zatražite je vaše vlasništvo i možete ga trošiti kako želite.

krediti

Krediti

Život na kredit nešto je što su Hrvati usavršili do te mjere da bi drugi mogli učiti od njih. Minimalna primanja i izuzetno visoki životni troškovi natjerali su ih da postani pravi čarobnjaci kad je u pitanju rastezanje kućnog budžeta. Kreditiranje je za njih postalo sastavnim dijelom svakodnevice. Dapače, rijetko tko nema barem jedan kredit. Podizanje kredita postalo je lakše u posljednjih desetak godina. I dok su prije banke temeljito češljale financijsku prošlost svakog potencijalnog klijenta, otkad su se na tržištu pojavile kreditne kuće, pravila su se promijenila. Naročito se to odnosi na kratkoročne gotovinske kredite koje su postali lako dostupni.

Koji su najpopularniji krediti?

Vodeće mjesto među najpopularnijim kreditima drže nenamjenski gotovinski krediti. Njih klijent može koristiti u bilo koju svrhu želi. Financijska institucija mu ne uvjetuje namjenu kao što to radi kod namjenskih kredita. Gotovinski brzi krediti svoju popularnost između ostalog duguju i kratkom otplatnom planu. Naime, što ih klijent brže otplati to ih brže ponovno može zatražiti. Jednako tako što je otplatni plan kraći to je i ukupna vraćena kamatna stopa niža.

To nije slučaj s namjenskim kreditima koji se najčešće uzimaju na dulji niz godina, ali po povoljnijoj kamatnoj stopi. No s obzirom na dugi rok otplate ukupno se vrati puno više kamate nego kod kratkoročnih kredita. Ipak, namjenski krediti poput stambenih neizbježni su u Lijepoj našoj i ujedno jedni od najtraženijih zato što su Hrvati poznati po tome da im je stjecanje nekretnine važnije od svega drugoga. Ne čudi stoga što imamo najviše nekretnina po glavi stanovnika u Europi.

Za što se najčešće koriste krediti?

Kratkoročni gotovinski krediti koriste se za zatvaranje dugova, pokrivanje minusa na tekućem računu, plaćanje režija, saniranje neplaniranih troškova kao što su vjenčanja, krštenja, putovanja, zdravstvene pretrage u privatnim poliklinikama… Namjenski su uvjetovani unaprijed određenom svrhom pa ih se može iskoristiti samo za to, bilo da je to kupovina nekretnine ili renovacija iste.

Kako do kredita?

Krediti su dostupni u bankama i kreditnim kućama. Prve se oslanjaju na kreditnu sposobnost klijenata, a druge na financijsku urednost klijenata. Banke uzimaju u obzir sve od vrste ugovora o radu, stanja poslodavca, statusa jamca ili sudužnika, visine primanja i slično. Kreditne kuće paze da klijent ima redovna primanja i uredno podmiruje svoja dugovanja.

Proces odobravanja kredita zato u bankama traje dulje nego kod kreditnih kuća kod kojih je isplata moguća u samo nekoliko minuta. Nema ni popratnih zahtjeva kao što su ovjere javnih bilježnika, uvođenje jamaca ili sudužnika… Sve je maksimalno olakšano i omogućeno preko interneta što znači da nema bespotrebnog hodočašćenja po poslovnicama i čekanja u redovima. Krediti se odobravaju na temelju osobne iskaznice i kartice tekućeg računa, a kod većih je iznosa potrebno priložiti i posljednje tri platne liste. Dovoljno je sve što klijent već ima doma.

"Zahvaljujem se na izrazitno korektnom odnosu i izlasku u susret. Pomogli ste mi kada me nitko nije htio niti saslušat. Preporuka svima kojima gori pod petama i trebaju novac što prije!"

Dijana S.

"U poslovanju s Vama saznao sam da još uvijek ima poštenih i onih spremnih pomoći ti kada je najteže. Vrlo jednostavna prijava i preko mobitela i kompjutera koja ne zahtjeva silne papire i potvrde."

Jasminko Z.

"Novac sam dobila u jednom danu, prijavila sam se ujutro, a već poslije podne sam bila na bankomatu. Maksimalno diskretno bez pitanja."

Zlata G.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (247 ocjena)