Bankarenje.hr

Iz minusa u plus!

Prijavi se za online kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr. Sredi svoje financije iz fotelje.

Iskoristi jedinstvenu priliku kreditiranja i dovedi svoj budžet u plus. Pripremi samo osnovnu dokumentaciju i u nekoliko minuta zatraži novac u pokretu!

Plan otplate

Od 15 do 365 dana

Unaprijed odredi svoj plan otplate za kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr, te transparentno izračunaj svoju ratu kredita.

Vraćanje kredita

Jednake mjesečne rate

Novac se vraća kroz mjesečne anuitete u jednakim ratama. Prije uzimanja kredita, pozajmice ili zajma možete lako izračunati iznos.

Upravljanje budžetom

Novac troši kako želiš

Poštujemo diskretnost, zato kod nas nema pravdanja troškova. Novac koji zatražite je vaše vlasništvo i možete ga trošiti kako želite.

U kojoj banci otvoriti tekući račun

U kojoj banci otvoriti tekući račun

Kako otvoriti tekući račun u banci?

Tekući račun će nam biti potreban kako bi primali uplate i obavljali isplate. Kako otvoriti tekući račun u banci? Potrebno je otići do odabrane banke sa svojom valjanom osobnom iskaznicom i zatražiti otvaranje tekućeg računa. Koja banka je najbolja za otvaranje navedenog računa? Odabir ovisi o vama. Naboje je odabrati banku čije poslovanje vam najbolje odgovara. Nakon što otvorite tekući, dobivate debitnu karticu s kojom možete po potrebi plaćati račune, kupovati raznu robu ili usluge, podizati gotovinu na bankomatima. Sav novac koji koristite se skida automatski s vašeg računa. Svaka kartica navedenog računa dolazi s osobnim pinom koji bi trebao biti poznat samo vama. Da li navedeni račun donosi dodatne troškove korištenja?

Najčešće troškove koje vežemo za korištenje tekućeg računa su: Naknada za korištenje otvorenog računa i bankomata, kamatna stopa na vaše prekoračenje po računu. Ukoliko vam se na navedeni račun uplaćuje primanje, banka vam ima pravo odobriti dopušteno prekoračenje na tekućem računu. Ovo znači da možete raspolagati novcem na vašem računu u visini svojih primanja, točnije, raspolaganje je uvećano za iznos dopuštenog prekoračenja. U primjeru, ako je vaše mjesečno primanje 530.89 €, vaše dopušteno prekoračenje i raspoloživ iznos je dupli – 1061.78 €. Navedeni račun vam također može poslužiti i za brzu isplatu. Ukoliko ste u potrazi za brzim i hitnim novcem, tada vam brzi krediti mogu pomoći da dođete do željenih financija.

Gdje otvoriti tekući račun?

Ukoliko prvi puta otvarate tekući račun, sigurno se pitate gdje ga je najbolje otvoriti? Banke u Hrvatskoj mogu ponuditi različite uvjete za svoje klijente. Ovi se uvjeti mogu sastojati od raznih mjesečnih ili godišnjih naknada, različitih kamata na minuse, dostupnost mobilnog bankarstva i ostalo. Neke banke će ponuditi i posebne pakete koji sadrže povoljnije uvjete za korištenje. Preko interneta možete odraditi usporednu više banaka, i tako zapravo vidjeti gdje vam je najisplativije otvoriti tekući račun. Koje su glavne karakteristike navedenog računa?

Tekući je dostupan bilo kojem građaninu koji ostvaruje priljeve na svoji vlastiti račun. Karakteristike i pogodnosti su sljedeće: Mjesečna ili godišnja naknada (po dogovoru) za vođenje vašeg računa, dopušteno prekoračenje, obročne otplate, internet te mobilno bankarstvo, trajni nalog, račun po namjeni koji se prilagođava studentima ili umirovljenicima, razne dodatne pogodnosti koje određena banka može ponuditi, ugovaranje više proizvoda koji su vezani za račun. Prije otvaranja navedenog računa obavezno se raspitajte na više strana kako bi napravili najbolji mogući izbor.

Kakvu namjenu ima tekući račun?

Tekući račun je svakako najrasprostranjeniji bankarski proizvod koji banke nude svojim klijentima. On se može otvoriti u bilo kojoj banci, bez obzira da li ste punoljetni, umirovljeni ili ste student. Tekući račun se danas smatra esencijalnim produktom banke koji se može prilagoditi prema potrebama klijenata. Njegova namjena je omogućiti jednostavan i brz pristup novcu, kao i jednostavnije raspolaganje. Navedeni račun će vam omogućiti podizanje gotovine na bankomatima, plaćanje u trgovini uz pomoć debitne kartice, ugovaranje trajnog naloga, te ostale ponude koju određena banka nudi.

Kako bi odabrali najbolju banku za podizanje svog tekućeg računa, najbolje je napraviti online usporedbu ponuda, ili se savjetovati sa svojim najbližima. Važno je naglasiti kako će svaka banka ponuditi nešto drugačiju ponudu koja je vezana za tekući. Mnogi će često otvoriti račun u banci gdje im je poslodavac kako ne bi morali previše razmišljati, no imajte na umu da nećete zauvijek raditi kod istog poslodavca, i da će vam pogodnosti druge banke možda bolje odgovarati. Za bolju odluku također možete pročitati razne recenzije koje mogu biti itekako od pomoći.

"Zahvaljujem se na izrazitno korektnom odnosu i izlasku u susret. Pomogli ste mi kada me nitko nije htio niti saslušat. Preporuka svima kojima gori pod petama i trebaju novac što prije!"

Dijana S.

"U poslovanju s Vama saznao sam da još uvijek ima poštenih i onih spremnih pomoći ti kada je najteže. Vrlo jednostavna prijava i preko mobitela i kompjutera koja ne zahtjeva silne papire i potvrde."

Jasminko Z.

"Novac sam dobila u jednom danu, prijavila sam se ujutro, a već poslije podne sam bila na bankomatu. Maksimalno diskretno bez pitanja."

Zlata G.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (153 ocjena)