Bankarenje.hr

Iz minusa u plus!

Prijavi se za online kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr. Sredi svoje financije iz fotelje.

Iskoristi jedinstvenu priliku kreditiranja i dovedi svoj budžet u plus. Pripremi samo osnovnu dokumentaciju i u nekoliko minuta zatraži novac u pokretu!

Plan otplate

Od 15 do 365 dana

Unaprijed odredi svoj plan otplate za kredite, pozajmice i zajmove koje ti nudi bankarenje.hr, te transparentno izračunaj svoju ratu kredita.

Vraćanje kredita

Jednake mjesečne rate

Novac se vraća kroz mjesečne anuitete u jednakim ratama. Prije uzimanja kredita, pozajmice ili zajma možete lako izračunati iznos.

Upravljanje budžetom

Novac troši kako želiš

Poštujemo diskretnost, zato kod nas nema pravdanja troškova. Novac koji zatražite je vaše vlasništvo i možete ga trošiti kako želite.

Što znači refinanciranje kredita

Što znači refinanciranje kredita

Što je refinanciranje kredita?

Kreditno poslovanje danas je posvuda oko nas, a malo tko koga znamo zapravo nikada nije posla s kreditima. Uz kredite danas započinjemo poslove, osnivamo obitelji, putujemo, planiramo i živimo. Krediti su obveza na određeno vrijeme koju uvijek moramo ispoštovati. Nekada su krediti mali i kratki, oni koje otplatimo u par mjeseci; a u drugom slučaju govorimo o dugim kreditima koje otplaćujemo godinama i desetljećima. Refinanciranje kredita je pojam kojim označavamo zapravo zamjenu starog kredita s nekim novim, ali pod drukčijim uvjetima. Refinanciranje kredita koristit će onima koji više ne mogu otplaćivati svoj stari kredit istim tempom. Kako ponekad kredite otplaćujemo zaista desetljećima, ponekad je nužno da promijenimo taj ugovor. Sasvim je u redu ne očekivati da ćemo biti istih financijskim mogućnosti tijekom otplate nekog velikog kredita poput onog stambenom. U ovome članku donosimo informacije o refinanciranju te pomažemo i Vama da dođete do povoljnijih uvjeta kada su u pitanju krediti općenito.

Refinanciranje kredita – kada se isplati?

Svakako je točno da Vam ne pada na pamet refinanciranje kredita u trenutku kada se za jedan odlučite. Krediti su velika tlaka sami po sebi, a refinanciranje je rezervirano uglavnom kao posljednja opcija. Nekada kreditnu strku možemo riješiti s nekim kratkim rezovima, a ponekad ušparamo pa uložimo to kada nemamo sredstva za mjesečnu ratu. Kada se onda isplati obaviti refinanciranje? Kada je potrebno zamijeniti kredit nekim novim kako bi smo ga lakše otplaćivali? Ne postoji univerzalan odgovor na Vaše pitanje. Svoj kredit možete refinancirati čim shvatite da Vam se ne sviđa ovakav model otplate, a i možete to napraviti kao zadnju opciju. Refinanciranje kredita uglavnom je popularno među razvedenim parovima koji su kupili stan zajedno, a i kada su drugi u pitanju, uglavnom se radi upravo o stambenom kreditu. Kako i ne bi, kad se radi ipak o kreditu na kojeg se obavežemo do kraja života. Refinanciranje se isplati onda kada Vama to odgovara.

Refinanciranje kredita – koji kredit je moguće refinancirati?

Kada pričamo o vrstama kredita koji se mogu refinancirati, u principu ne postoji nikakvo pisano pravilo. Refinancirati možete bilo koji kredit ukoliko davatelj usluge pristaje na takvu opciju. Refinanciranje kredita obično se isplati i bankama i klijentima. Banke mogu više zaraditi kroz duže vrijeme kada se obavi refinanciranje, a klijent može lakše izvršavati svoje kreditne obveze. Danas se krediti najčešće refinanciraju kada su u pitanju oni stambeni. Kako se radi o vrlo dugom kreditu, sasvim je normalno da neki ne izdrže isti tempo otplate velikog stambenog kredita pa traže refinanciranje. Refinanciranje kredita možete započeti tako da se uputite u svoju banku te tražite postupak za refinanciranje. Kao što smo već napomenuli, odluka je Vaša: možete refinancirati radi komocije ili radi nužde. Refinancirani krediti u 2023. u kunama mogu se refinancirati u eurima. Uvjeti za refinanciranje drukčiji su ovisno o tome u kojoj banci imate kredit, no uglavnom velike bankovne kuće drže se istih načela.

"Zahvaljujem se na izrazitno korektnom odnosu i izlasku u susret. Pomogli ste mi kada me nitko nije htio niti saslušat. Preporuka svima kojima gori pod petama i trebaju novac što prije!"

Dijana S.

"U poslovanju s Vama saznao sam da još uvijek ima poštenih i onih spremnih pomoći ti kada je najteže. Vrlo jednostavna prijava i preko mobitela i kompjutera koja ne zahtjeva silne papire i potvrde."

Jasminko Z.

"Novac sam dobila u jednom danu, prijavila sam se ujutro, a već poslije podne sam bila na bankomatu. Maksimalno diskretno bez pitanja."

Zlata G.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (278 ocjena)